Reflectie Ad

Ik ben van mijzelf erg creatief en werk in de entertainment. Mijn uitdaging zit niet in het vertellen van het verhaal, maar in het schrijven van een concrete tekst.

Ik ben vanochtend een stukje gaan wandelen met mijn vrouw. Dat doen we regelmatig voor een gezond lichaam en zeker een gezonde geest. Ondertussen praten we over verschillende zaken en delen we gedachten. Vanochtend gebruikten we dit rondje voor de reflectie.

Voorafgaand aan dit semester keek ik al erg naar uit naar dit blok. Los van het zelfstandig ondernemen, wat ik nu ruim 15 jaar doe, ben ik continu bezig te kijken hoe ik handelingen en onhandigheden kan verbeteren. Zowel in mijn werk als in mijn privésituatie. Waar een ander stopt, zet ik een extra stapje om iets toch op te lossen. Ik ging iedere keer met een glimlach naar Nexus en keerde met een nog grotere glimlach naar huis terug.

Ik heb in deze presentatie een aantal ‘uitvindingen’ laten zien, maar dat is een klein gedeelte van alles wat ik in de loop der jaren heb toegepast. Het creëren van ideeën was voor mij dus geen enkel probleem. Dat loopt overigens nog steeds door en buiten dit semester om zullen sommige ideeën wellicht ook gerealiseerd worden. De ideeën die ik tot nu toe tot leven heb gebracht hebben weinig impact op de portemonnee en waren puur voor eigen gebruik en sommige toepassingen ontwikkelen zich naarmate een product tot stand komt.

Divergeren liep in ons geval erg soepel. Jasmijn en ik voelen en vullen elkaar ontzettend goed aan. Dat is noemenswaardig! De realiseerbaarheid en originaliteit van ideeën ondervang je bijna onbewust als ze opkomen. Daardoor gaat het filteren al snel. De volumemeter was een liefde op het eerste gezicht. Dat werd in kort tijdsbestek steeds beter.

Leeruitkomst 1 is voor mij een walk-in-the-park gebleken. Ik verwacht dat de komende leeruitkomsten wat meer voeten in de aarde zullen hebben. Nu gaat het echte werk beginnen voor onze creatie.