Entertainment Rigging

 Hijsen en heffen in de entertainment industrie.

 

Ground Rigger

Handhaaft een veilige werkomgeving onder de rigger, onderhoudt een veilige weg en werkomgeving rond hoogwerkers, controleert de beweging van hoogwerkers, bereid voor op de grond alvorens het hoge werk wordt gedaan, bevestigt materiaal en legt de lijnen voor de rigger, merkt of “legt” punten op de vloer en plaats aanduidingen voor de man in het dak (rigging punten en laser loodjes)​​, maakt bevestigingen om frames, trussen, verlichting, audio, video en decor te hijsen of vliegen. En verzorgt tevens visuele en mechanische veiligheidsinspecties.
Eisen voor een Ground Rigger: zien, horen, ruiken, en voelen. Goede touw vaardigheden. De mogelijkheid om te werken op hun knieën en op een ladder, moet in staat zijn om een storing of beschadigde rigging hardware en apparaten te identificeren, moet in staat zijn om 50kg te tillen, en het meest van al over goede communicatieve vaardigheden beschikken.

IMG_0440                    IMG_0441


Hoogwerker Rigger

Heeft alle van de vaardigheden en de verantwoordelijkheid van een Ground Rigger en moet ook in staat zijn om een ​​hoogwerker te bedienen, moet in staat zijn om geschikte structuur en hechtplaatsen te identificeren voor de rigging, moet in staat zijn om 50 kg te tillen, moet geavanceerde touwvaardigheden hebben, in staat zijn om hijstechnieke toe te passen, alsmede kennis van materialen, productiemethoden en de juiste toepassingen van verschillende rigging systemen benutten.
Hoogwerker1

Hoogwerker2


Klimmende Rigger

Is vrijwel identiek aan een Hoogwerker Rigger, zij het dat zij hun vaardigheden toe te passen tijdens het staan​​, zitten op of hangen aan een blootliggend, (en soms niet zo blootliggend) structureel onderdeel.
Rope Access 1

Rope Access 3

 


Rope Access Rigger

Heeft alle vorige vaardigheden en verantwoordelijkheden van de andere 3 riggers en ze moeten ook beschikken over uitzonderlijke touw vaardigheden. Zij moeten ook heel fysiek fit en in staat zijn hun eigen lichaamsgewicht trekken in objecten op hoogte, terwijl ze onderweg valbeveiliging bevestigen. Zij moeten bekwaam kunnen omgaan met positioneringssystemen en geavanceerde touwsystemen.

Rope Access 2

 

 


 

Hiervoor zijn verschillende cursussen gevolgd en certificeringen behaald.

Ervaringstechnisch ben ik tot veel in staat. Materiaaltechnisch is er de mogelijkheid tot rope access.
Hoogwerker is mij niet vreemd en boven alles ben ik gecertificeerd rigger.

 

Materiaal Rope Access