Bandcoach

Een bandcoach…
Tja, wat moet ik zeggen. Vaak iemand die jarenlang muziek maakt of heeft gemaakt en veel ervaring in bandjes heeft. Ook vaak muziekleraar van beroep. Of natuurlijk een Nick & Simon of Roel van Velzen in The Voice. Een hoop blabla en voornamelijk vanuit het podium gezien.

Als bandcoach heb ik dus een andere kijk. Ik kén een hoop muzikanten en artiesten én ik zie ze ook performen. Maar ik heb ze ook voorzien van de techniek, ik heb ze gesproken in de kleedkamer en buiten de shows. Op A-niveau en zeker ook op het niveau schoolband.

Niet alleen ben ik techneut maar vooral muzikant! Geboren in hart en nieren. Het heeft me veel gekost. Opleidingen, vriendschappen en liefdes. Maar daardoor weet ik wel de kneepjes van het vak.

Ik heb muzikanten zien groeien en zien aftakelen. Ik ken de pieken en de dalen. Kortom, als je eens iemand met een frisse blik naar je groep wilt laten kijken kan ik wat betekenen.
Muzikaal en technisch kan ik een plan opstellen om je naar een hoger level te tillen. Ik kan je met een kritische blik vertellen waar het mis gaat maar ook wat de sterke punten zijn. Ik kan de techniek voorzien van ideeën en advies en kan de muzikanten individueel beoordelen op hun plussen en minnen.

Er komt veel meer kijken bij een optreden dan met een stel bij elkaar in een repetitiehok geduwde lapzwansen op een podium de nootjes op de goede plek zetten. Een performance houdt veel meer in dan goed je instrument beheersen. Ik help daarbij en maak het leven een stukje makkelijker. Je moet het wiel niet opnieuw willen uitvinden. Laat dat maar aan de bluffers van de wereld over.